storskala

bygning

rum/møbel

profil

udstillinger

formidling

tja—studio
English | Nyheder | Kontakt
Urban Affair
< Tilbage
1234

A self-governing strategy for public engagement

Projektet er udviklet under et ophold i Reykjavik, gennem et NIFCA recidency: Social Perspectives in Architecture and Design, i July 2006.
Fokus var på udviklingen af på nye og andre måder at arbejde og forstå den urbane kontekst, med en særlig interesse i brugerindragende processer og kulturel debat.

De store bygge- og planlægnings projekter i støbeskeen i Reykjavik, og den umiddelbare lille interesse det vækker i den offentlige debat, blev hurtigt kernen i projektet.
En række af 3 plakater stiller spørgsmål til hvilken by der er i gang med at blive udviklet og hvilken byidentitet den producerer. Den kulturelle diskution, hvor Island er placeret midt mellem USA og Europa er et underliggende tema der stiller spørgsmålet om hvem der skal udvikle byen?ligesom spørgsmålet om kopiering og importering af arkitektonisk stil rejses.

Plakaterne opfordrede den brede befolkning til at tage del i diskutionen om byens udvikling på en blogspot. Om at gøre sig bemærket ved at tale om ønsker og drømme for Reykjavik i fremtiden. Se mere her: \urbanaffair\

Dato
2006

Personer
Tanja Jordan

Bygherre
NIFCA

Pdf
> Reykjavikcom_urban.pdf
> mbl_urbanaffair.pdf
> SPAD.pdf