landskab og byrum

(om/til) bygning

rum/møbel

profil

udstillinger

formidling

tja—studio
English | | Kontakt
Ordos Kalligrafi Museum
< Tilbage
123456789

papiret, stenen og vinden

Projektet er et forslag til et nyt Kalligrafi Museum og Hotel kompleks i det Indre Mongoliet i Kina.Klimaet er tørt bjergrigt ørken højland med varme somre og meget kolde vintre og en lav fugtighed. Med en overvejende stærk vesten vind bliver ideen om papiret, stenen og vinden den direkte inspiration for udformningen af det rumlige koncept.

Projektet sammenbinder parken på tværs af den nord-syd gennemgående hovedtrafikåre. Ved at opdele programmet i tre seperate volumener kan et kontinuerligt flow igennem parken genskabes med lange kig over ‘Three South road’. Kompositionen skaber en direkte dialog imellem bygnings-volumenerne og landskabet.

Udfordringen ligger i at beskytte museets sårbare udstillingsgenstande, og i betragtningen af områdets lokale naturressourcer er der rig mulighed for både at høste vedvarende energi og skabe et passivt optimeret energi design. Indeklimaet optimeres ved at skabe afsluttede og individuelle volumener der skaber et konstant kontrolleret klima til den hårde natur.

Dato
2010

Personer
Ali Arvanaghi
Bartek Karas
Matej Strba
Matteo Tosi
Sarah Ruck
Tanja Jordan

Samarbejde
THUPDI Architectural Institute, Beijing

Pdf
> TJA_ordos.calligraphy_DK.pdf
> TJA_ordoscalligraphy_UK.pdf