landskab og byrum

(om/til) bygning

rum/møbel

profil

udstillinger

formidling

tja—studio
English | | Kontakt
Maria Kirke Lysprisme
< Tilbage
123

Den 6. august blev Lysprismet endelig hængt op på Maria Kirkeplads. Projektet har været undervejs siden 2008 og er det sidste 1½ års tid færdigprojekteret, udført og nu ophængt. Tag godt i mod den.

Lysprismet er tænkt til at bringe kirkens smukke lys ud i byens rum og gøre det tilgængeligt for forbipasserende og stedets brugere. Det er solens stråler der får prismet til at virke som en reflektor der kaster lys ned på pladsens markante skyggeliggende side i dagstimerne. ”Solen skinner for os alle”, var for os opgavens udgangspunkt.
I skumringstimen er prismet svagt oplyst indefra. Ved særlige lejligheder kan lyset iscenesættes og skabe særlige lyseffekter i byrummet. Den bliver en markør på Istedgade og synlig fra Hovedbanen til Enghaveplads.

Projektet startede som et parallelopdrag i Jordan&Steenberg i 2008 i samarbejde med Rambøll Lys. Kenneth Balfelt var i den første fase konsulent ifht. pladsens udsatte brugere. Efter en pause blev jeg bedt om at videreudvikle lysprojektet i dialog med Mads Riis, der har tegnet den endelige pladsbearbejdning. Kristoffer Nejsum har været medarbejder på projektet i denne periode.

Den endelige projektering er foregået i tæt samarbejde med Rambøll Lys, Emil Nielsens Smedeværksted og Brønnum Plast.
Projektet er støttet af Realdania og A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond samt Københavns Kommune og udført for Maria Kirke Meningshedsråd.

Dato
2014

Personer
Kristoffer Nejsum
Tanja Jordan

Bygherre
Maria Kirke Menighedsråd

Samarbejde
Rambøll