landskab og byrum

bygning

rum/møbel

profil

udstillinger

formidling

tja—studio
English | Nyheder | Kontakt
Idræt i Sydhavnen
< Tilbage
1234

I bevægelse mellem byen og vandet

Tegnestuen deltog som procesrådgivere i den kreative udvikling af Sydhavnen i København. Projektet indebar både en styring af den tværfaglige gruppe med fokus på idræt i byen og et konkret visionsoplæg for udviklingen af den nye bydel Sydhavnen med udgangspunkt i de offentlige funktioner der omhandler Skole, kultur og Idræt.

Processen forløb over 2 faser; en indledende Open Space konference, hvor omkring 300 personer var inviterede til at diskutere og sætte nye idéer og visioner i spil.
Fase 2 var den skitserende idéudvikling, der forløb over 3 måneder i foråret 2004 og inddrog grupper af fagkompetencer, forvaltningsprepræsentanter, kunstner o.a.
Projekterne er fremlagt i idékataloget: “Skole, Idræt, Kultur. Sydhavn. Ny bydel ved vandet”.

Projektgruppen faciliterede processen for Idrætsgruppen og udviklede nye og fremtidssikrede bud på hvordan idræt kan implementeres og indarbejdes på nye måder i byrummet, med et særligt fokus på vandets særlige kvaliteter for bydelen. Fænomenet idræt blev anskuet fra flere forskellige vinkler, sådan at både de organiserede og den egenorganiserede idræt blev tilgodeset med forskellige muligheder for udfoldelse, også for den spontane bevægelse i dagligdagen.

Dato
2004

Personer
Tanja Jordan

Bygherre
Københavns Kommune - Kultur & Fritidsforvaltningen

Samarbejde
FLOATS og Center for Idræt og Arkitektur - Kunstakademiets Arkitektskole

Pdf
> sydhavn_idekat.pdf
> TJA_Sydhavnenx_DK.pdf
> TJA_Sydhavnen_UK.pdf