landskab og byrum

(om/til) bygning

rum/møbel

profil

udstillinger

formidling

tja—studio
English | | Kontakt
Action Planning!
< Tilbage
12

Action Planning!

Workshop og Udstilling på den 6. Europædiske Byplanbiennale 2005. Kurateret af Henrik Valeur, UID. Præstentation af dialog- og planlægningsredskabet ACTION PLANNING!, der er et byd på en måde aktivt at forholde sig til byens rum.

Byer er kulturelle fænomener. De problemstillinger der knytter sig til byen er kulturbaserede, det kan være spørgsmål der er politisk ladede om ind-vandring og integration eller gettoficering (rige såvel som fattige), men også spørgsmål som rører ved en bredere kulturel diskussion, forestillinger om det gode liv, den gode by. Vi arbejder med at gøre disse kultur-relaterede størrelser til operative værktøjer i form af arkitektoninske indgreb som forholder sig til måder vi kan forstå og interagere med hinanden og byen på. De arkitektoninske indgreb vi arbejder med, spænder mellem events, midlertidige projekter og projekter med varige byfunktioner. Fælles for disse indgreb er, at de er “aktioner” som iværksætter en forskel på et lokalt plan.

ACTION PLANNING! introducerer nye måder at interagere på det offentlige rum. Det lille indgreb, introducerer en begribelig relation mellem byen og dens brugere og beboere og planlægningens abstrakte skala. Vi tænker indsættelserne som aktioner og på den måde produceres en præcision i arbejdet med den urbane situation som er karakteriseret ved at være ubestemt.

Dato
2005

Personer
Tanja Jordan

Bygherre
Byplan Laboratoriet

Samarbejde
Copenhagenoffice

Pdf
> TJA_actionplanning_dk.pdf
> TJA_actionplanning_uk.pdf