storskala

bygning

rum/møbel

profil

udstillinger

formidling

tja—studio
English | Nyheder | Kontakt
Enghaven 53
< Tilbage
1234567

Ikke bare 1, 2 men 3 nye rum!

Huset er et typisk gulstenshus fra 1970’erne, der opfyldte familiens behov da det blev købt, med en god grundplan, dejlig have, udsigt og adgang til fredet mose. Men med familieforøgelse, behov for hjemmearbejdsplads og mange gæster er der nu behov for mere plads.
Ombygningen nedbringer husets energiforbrug væsentligt vil efter endt projektering opnå lavenergiklasse 1.

2 separate tilbygninger kobles som lette trækassetter til det eksisterende hus og skaber gode brugbare børneværelser og en ny, lys og åben ankomst og et køkken-alrum . Bygherren ønskede ikke en bastant og sammenhængende tilbygning, der ville forringe husets overordnede gode planløsning og heller ikke løse de forskellige problemer i forhold til køkken/opholdsarealer og børneværelsesafdelingen.

Konstruktionen trækker opholdsrummene ud i omgivelserne på en let og ubesværet måde der skaber mere lys og sammenhæng til husets øvrige rum. Herved kan 2 minimale tilbygninger opnå de største brugsmæssige forbedringer:
Køkkenet bindes sammen med opholdsrummet og stuen og skaber et gennemlyst hus fra nord til syd med en fantastisk udsigt over den fredede mose.
Flere selvstændige værelser med direkte adgang til haven og nyt badevær indfrier på utraditionelvis familiens ønsker og udfordringerne til en voksende familie i det typiske parcelhus.

Dato
2007

Personer
Rikke Gry Rasmussen
Tanja Jordan

Bygherre
Aggergaard Mortensen & Jordan